Yummy, yummy- Karamelové labute z odpaľovaného cesta
Suroviny
Na cesto- 200 ml vody, štipka soli, 70 g masla, 110 g krupicovej múky, 3 vajcia
Na krém- 600 ml smotany na šľahanie, 4 lyžice krupicového cukru
Postup
Cesto- Dáme variť vodu , soľ, maslo a zavaríme do toho múku. Stále miešame, odpaľujeme asi 3 minúty, kým nieje cesto úplne spojené a nelepí sa na varešku ani na hrniec. Do vychladnutého cesta vmiešame vajcia. Pomocou cukrárskeho vrecka striekame na plech tvar tela labute, potom tvar hlavičky. Vo vyhriatej rúre upečieme dozlatista. Po vychladnutí rozkrajujeme telíčka na polovicu.
Krém.- Cukor zohrejeme na miernom plameni, kým neskaramelizuje dohneda, prilejeme šľahačku a chvíľku varíme spolu. Necháme v chladničke do druhého dňa, vyšľaháme a plníme telá labutí. Posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Na cesto- 200 ml vody, štipka soli, 70 g masla, 110 g krupicovej múky, 3 vajcia
Na krém- 600 ml smotany na šľahanie, 4 lyžice krupicového cukru
Postup
Cesto- Dáme variť vodu , soľ, maslo a zavaríme do toho múku. Stále miešame, odpaľujeme asi 3 minúty, kým nieje cesto úplne spojené a nelepí sa na varešku ani na hrniec. Do vychladnutého cesta vmiešame vajcia. Pomocou cukrárskeho vrecka striekame na plech tvar tela labute, potom tvar hlavičky. Vo vyhriatej rúre upečieme dozlatista. Po vychladnutí rozkrajujeme telíčka na polovicu.
Krém.- Cukor zohrejeme na miernom plameni, kým neskaramelizuje dohneda, prilejeme šľahačku a chvíľku varíme spolu. Necháme v chladničke do druhého dňa, vyšľaháme a plníme telá labutí. Posypeme práškovým cukrom.
Dobrú chuť!
Comments
Post a Comment